“Zorlu Bir Sürecin Başlangıcı Olan Kanserin sosyal ve psikolojik Destekle Yönetilebilmesi mümkün

Uzm. Psikolog Rozarin Oktay, kanser hastalarının psikolojik destek alması, duygularını ifade edebileceği bir alanın oluşturulmasının oldukça önemli olduğunu söyledi.

SAĞLIK 5.04.2024 10:55:00 0
“Zorlu Bir Sürecin Başlangıcı Olan Kanserin sosyal ve psikolojik Destekle Yönetilebilmesi mümkün

Uzm. Psikolog Rozarin Oktay, kanser hastalarının psikolojik destek alması, duygularını ifade edebileceği bir alanın oluşturulmasının oldukça önemli olduğunu söyledi.


 

Günümüzde oldukça yaygın görülen, üzüntü, kaygı öfke gibi duyguları da beraberinde getiren kanser hastalığı, hastanın günlük hayatında ve bedeninde değişimler oluşturabiliyor.


 

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesi Kemoterapi Ünitesi Bölümünden Uzm. Psikolog Rozarin Oktay, kanser hastalarında anksiyete, depresyon gibi psikolojik bozuklukların görülebileceğine ve kanser tedavisi sırasında psikolojik desteğin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Tedaviden sonra da nüks korkusu, kaygı, ölüm korkusu gibi gündemler ortaya çıkabilir. Bu nedenle tanının konduğu ilk günden itibaren hastanın bu süreçte ona eşlik edecek bir psikolojik destek alması, duygularını ifade edebileceği bir alanın oluşturulması oldukça önemli” dedi.


 

Uzm. Psikolog Rozarin Oktay, “Zorlu bir sürecin başlangıcı olan kanserin sosyal ve psikolojik destekle yönetilebilmesi mümkün. Hastanın sürece uyum sağlaması, hastalığı kabullenmesi, hasta yakınlarının hastaya doğru yaklaşımı noktasında bilgilendirilmesi için belirli aralıklarla görüşülmesi ve düzenli aralıklarla takip edilmesi gerekir. Kliniğimizde süreci kolaylaştırmak, ihtiyaç duyduğumuzda hastaların psikolojik halini iyileştirmek, iyilik hallerini arttırmak adına psikiyatristlerimizle, onkologlarımızla, diyetisyenimizle daima iş birliği içerisinde multidisipliner biçimde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


 Murat Sancak "Bundan Sonra Yazacağım FETÖ Futbol Yapılanması Bilgileri Biraz Ansiklopedik Bilgiler İçerecek." Kim bu FETÖ'cüler ?

Adana'daki Merkez Belediyelerinin SGK Borçları....

Seyhan Belediyesinden İşçi Çıkış Tarihini "Adanakuşu" Duyurdu.

Adana'da Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış .

Çukurova Belediyesi Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvasında Kazananlar Belli Oldu.

Davranış Bilimleri Uzmanı Korkut Daban, "Gençlere kitap okuma alışkanlığı vereceksek, bunu teknolojiyle barışık şekilde uygulamamız gerekmektedir"

Adana Büyükşehir'den İlaçlama Açıklaması ..15 İlçede Haşere Mücadelesini Sürdürüyoruz..