Kredi Kartı Kullanıcılara Kötü Haber.....Faiz Yükseltildi..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ek sıkılaşma adımları alarak finansal piyasalara müdahale etti. Son kararla, kredi kartları ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim işlemlerinde uygulanan faiz oranlarında artışa gidi

EKONOMİ 16.03.2024 09:31:00 0
Kredi Kartı Kullanıcılara Kötü Haber.....Faiz Yükseltildi..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ek sıkılaşma adımları alarak finansal piyasalara müdahale etti. Son kararla, kredi kartları ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim işlemlerinde uygulanan faiz oranlarında artışa gidildi. Kredi kartlarından nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami faiz oranları revize edilerek yükseltildi. Böylece, finansal sistemin dengelemesi amaçlanmaktadır. Kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseldi.

Merkez Bankası Tarafından Alınan Yeni Kararlar

Merkez Bankası'nın aldığı kararlar, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları hakkında yapılan değişiklikleri içermektedir. Bu değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan güncellemelerle birlikte, kredi kartlarından nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami faiz oranları artırıldı. Özellikle, nakit çekim işlemlerinde uygulanacak faiz oranları, ihtiyaç kredisi faiz oranıyla uyumlu hale getirilmiştir.

Bankacılık Sisteminde Yeni Düzenlemeler

Bu yeni düzenlemelerin ardından, bankacılık sisteminde Türk lirası (TL) mevduatın payını artırmaya yönelik adımlar atılmıştır. Merkez Bankası'nın aldığı bu kararlarla birlikte, finansal piyasalarda dengenin sağlanması hedeflenmektedir. Bu adımların, ekonomik istikrarın korunması ve finansal sistemin güçlendirilmesi açısından önemli olduğu belirtilmektedir.

 

 

Bankalara Yönelik Güncellemeler

Merkez Bankası, bankalara yönelik güncellemeler de yaparak gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan TL payı hedeflerini güncelledi. Bu güncellemelerle birlikte, bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefleri belirlenmiştir. Ayrıca, gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri de güncellenmiş ve hedeflerin sağlanamaması durumunda uygulanacak komisyon oranları artırılmıştır.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Ayhan Barut "Gözleri kör, kulakları sağır, dilleri lal olmuş olanlar halka mutlaka hesap verecek. Tıpkı yerel seçimde olduğu gibi "

Adana'da Ekmeğe Zam Talebi....

Akşam Gazetesi "CHP Genel Başkanı Özel'in “Akraba ataması geri alındı” dediği Yüregir Belediyesin'de Değişen Bir Şey Yok "

11.05.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ

Emrah Kozay 1 Milyar Borç Bıraktı Demişti...Soner Çetin "Bıraktığında Borç Yoktu"

Adana Valisi Köşger: “İnterpol Ramazan Bayğara’yı Tutukladı”

Adana Yeni Valilik Konağı Türkiye Gündemin'de......