DEM Parti Adana Büyükşehir Eşbaşkan adayı Arife Çınar "Herkesin ortaklaşa barış içerisinde eşit yaşadığı bir kenti yeniden var edeceğiz"

DEM Parti Adana Büyükşehir Eşbaşkan adayı Arife Çınar, Adana’da üçüncü yol stratejisi üzerinden yerel belediyeciliğin ve yerel demokrasinin işletilmesi gerektiğini söyledi. Kentteki eşitsizliğe dikkat çeken Çınar, şöyle konuştu;

SİYASET 26.03.2024 21:06:00 0
DEM Parti Adana Büyükşehir Eşbaşkan adayı Arife Çınar

DEM Parti Adana Büyükşehir Eşbaşkan adayı Arife Çınar, Adana’da üçüncü yol stratejisi üzerinden yerel belediyeciliğin ve yerel demokrasinin işletilmesi gerektiğini söyledi. Kentteki eşitsizliğe dikkat çeken Çınar, şöyle konuştu; “Adana'nın iki bölgesi var; kuzey ve güney olarak ifade ediliyor. Bir bölgesine baktığımızda tamamen ötekileştirilmiş, yok sayılmış. Buralar Kürtlerin yoğun yaşadığı yerler. Altyapıdan ekonomik konulara varana kadar birçok faktör bulunuyor. Gençlere yönelik kültür merkezlerinin açılması, kadınlara yönelik yaşam alanlarının oluşturulması, kadın atölye çalışmalarının yürütülmesi gibi insanların yaşamına dokunacak projeler gerekiyor. Diğer siyasi partilere baktığımızda kadın adayların sayısının çok az olduğunu görüyoruz. Bu kadın adaylar kadın kolları ya da kadın meclisleri tarafından değil yine erkekler tarafından belirleniyor. Yerelde ise belediyecilik anlayışları yine aynı. O nedenle biz kendi adaylarımızla alanlardayız. Kazanmak amacındayız."

DEM Parti Adana Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Mahfuz Güleryüz ise şunları söyledi: “Kenti kurgularken her şeyi hesaba katan bir yerden yaklaşacağız. Herkesin ortaklaşa barış içerisinde eşit yaşadığı bir kenti yeniden var edeceğiz. İktidarından muhalefetine tüm siyasi partiler yönetim algısını, yönetim alışkanlığını terk edilmek istemiyorlar. Bu zihniyeti değiştirmek, dönüştürmek için çalışacağız. Rant ve talan siyasetinden kentimizi kurtaracağız. Biz bu seçimde Adana'yı kazanmayı hedefliyoruz. Haklarımıza bir umut olduğumuzu, haklarımızın çözümsüz, çaresiz olmadığını, başka bir çözümün mümkün olduğunu göstermek için adayız."


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Türklerin toplu göç ve yerleşim haritasını bütün dünya tarihçilerinin bilgisine sunuyorum.”

Adana'da Uyuşturucu Operasyonu..15 Bin Sentetik Hap Ele Geçirildi.

28.04.2024 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şube Müdürlüğü " Klima Açma Zorunluğu 1 Mayıs İtibariyle Başlıyor.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan "Pozantı’da Üretken Belediyeciliğin Simgesi Olacağız "

Adana tarihine Işık Tutan Yer " Misis Antik Kenti "

Ünlü Adanalı Besteci Burhan Bayar "Stüdyodaki İki Büyük Profesyonel Kayıt Aletini Cem Yılmaz Hediye Etti "