Bölgede" 6-7 şiddeti arası deprem üretecek faylar Var."

Ceyhan ilçesi merkezli 6.3 büyüklüğünde depremi 1998 yılında yaşayan Adana, geçen seneki 6 Şubat depremlerinden sonra, 25 Temmuz 2023'te de Kozan merkezli 5.5 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı

GÜNDEM 7.03.2024 10:18:00 0
Bölgede

 

Üç uzmandan deprem üzerine Adana uyarısı!

Gazi ve Çukurova üniversitelerinden alanında uzmanlaşmış isimler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adana'nın çevresinde her an sarsıntılar üretecek faylar bulunduğu söyledi. İşte 3 uzmandan Adana'nın depremselliği üzerine çarpıcı açıklamalar...

Kaynak

Anadolu Ajansı

Ceyhan ilçesi merkezli 6.3 büyüklüğünde depremi 1998 yılında yaşayan Adana, geçen seneki 6 Şubat depremlerinden sonra, 25 Temmuz 2023'te de Kozan merkezli 5.5 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı. Adana'da zaman zaman artçı depremler de meydana geliyor.

DEPREM KONUSU GÜNDEME GELİYOR

 

Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal.

AA'da yer alan habere göre Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Adana'nın da etkilendiği 6 Şubat depremlerinden sonra kentte deprem konusunun yoğunlukla gündeme geldiğini söyledi. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezinin de kurucu başkanı olan Prof. Dr. Pampal, Adana'yı etkileyebilecek faylarla ilgili şu bilgileri verdi

 

"6-7'LİK DEPREM ÜRETECEK FAYLAR VAR"

 

"Adana'yı etkileyecek, deprem üretecek faylar var. Karataş-Yumurtalık Fayı, Misis-Andırın Fayı, İskenderun Fayı, Kozan Fayı, Savrun Fayı, Saimbeyli Fayı gibi faylar var. Bir de batıda Ecemiş Fayı’nın güney uzantısı Namrun, Ovacık ve Mut Fayı, Adana'da deprem tehlikesi kaynağı olarak belirlenmiş faylar. Bu bahsettiğim faylar, 6-7 şiddeti arası deprem üretecek faylar.

"ADANA'NIN KUZEY İLÇELERİNİ ETKİLER"

 

Kayseri civarında 1702'de, 1717'de 1845'te on binlerce insanın öldüğü depremler var. Burada Sarız Fayı, Develi Fayı, Erkilet Fayı, Yeşilhisar Fayı, Erciyes Fayı gibi Orta Anadolu'nun fay sisteminin bileşenlerini oluşturan faylar var. Bunlar hep aktif faylar. Yani o faylar üzerinde de 7-7.5 büyüklüğünde depremlere kaynaklık etmiş, Kayseri'yi yıkmış, on binlerce can kaybı olduğuna göre bu tür depremlerde Adana'yı ve çevresini özellikle kuzey ilçelerini muhakkak ki etkileyecektir."


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Beta Enerji " Avrupa'nın En Büyük Enerji ve Teknoloji Kampüsü İçin Çalışmalara Başladık"

MHRS’de Onaylı Randevu Sistemi Başlıyor...

Çukurova GİAD’dan Açıklama ... Üyelikleri Düşürülenler'den Tepki....

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı "Başkanımız Zeydan Karalar’ında Büyük Bir Desteği Var"

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer "Kız Lisesine Erkek Müdür Atamışlar"

Yüreğir Belediyesinde 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı ibra edilmedi.

Yumurtalık Lagünü Milli Parkında Lokal Endemik "Çorak Yoncası" Zamanı..