Beta Enerji " Avrupa'nın En Büyük Enerji ve Teknoloji Kampüsü İçin Çalışmalara Başladık"

Beta Enerji, DoubleTree by Hilton Hotel'de geçmişten günümüze gerçekleştirdikleri projelerinin anlatıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

EKONOMİ 9.05.2024 17:55:00 0
Beta Enerji

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 35.000 metrekare kapalı, 30.000 metrekare açık olmak üzere toplam 65.000 metrekare alanda üretim gerçekleştiren sadece Adana'nın değil ülkenin en köklü şirketlerinden biri olan Beta Enerji, DoubleTree by Hilton Hotel'de geçmişten günümüze gerçekleştirdikleri projelerinin anlatıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Beta Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Dağsuyu, Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkı Mert Dağsuyu ve Yusuf Cenk Dağsuyu yer aldı.

Uzun yıllardır elektrik-elektromekanik sektöründe yer alan ve bu konuda ihtisaslaşan, yağlı ve kuru olmak üzere güç, dağıtım ve özel sargılı transformatörlerin üretimi alanında faaliyet gösteren, sektörünün önde gelen aktörlerinden Beta Enerji, yeni yatırımlarıyla birlikte büyüme yolculuğunu hız kesmeden sürdürüyor.

Uzun yıllardır araştırma-geliştirme ve inovasyon (Ar-Ge) departmanlarına yaptıkları yatırımlarla, transformatör sektöründeki teknolojik yenilikleri yakından takip ederek enerji alanında verimli üretim süreci ve kaliteli çözümler sunan Beta Enerji, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık olmak üzere toplamda 65 bin metrekare alanda yağlı ve kuru olmak üzere güç, dağıtım ve özel sargılı farklı tip güç ve gerilimlerde transformatör üretiyor.

"YARIM ASIRLIK KÖKLÜ TECRÜBE"

Enerji sektöründe verimli üretim süreci ve kaliteli çözümleriyle tanınan, ülkemizin köklü şirketlerinden Beta Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Dağsuyu, "Elektrik-elektromekanik sektöründeki ihtisaslaşmış yapımızla, yağlı ve kuru tip dağıtım transformatörü, güç transformatörü ve özel sargılı transformatör alanında "uçtan uca üretim" yetkinliğine sahip bir enerji ve teknoloji markası olarak, yaklaşık yarım asırlık tecrübemizle başarı yolculuğumuzu devam ettiriyoruz. Enerji sektörünü hem yurt içinde hem de yurt dışında yakından takip ediyoruz. 2024 yılı ve sonrası için planladığımız yepyeni yatırımlar ile Beta Enerji'yi sektörün öncüsü yapma hedefindeyiz." şeklinde konuştu.

"60'DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"

Adana'daki fabrikanın yanı sıra Afrika'da Etiyopya'da transformatör üretim tesisi ve Uganda Kampala'da test laboratuvarı bulunan Beta Enerji'nin Avrupa merkezli lokasyonlarda ise Almanya ve Ukrayna'da yapılanmaları mevcut. Bugün, 6 kıtada 60'dan fazla ülkeye ihracat yapan Beta Enerji; üretim kapasitesini, üretim alanını ve çalışan sayısını her geçen gün artırarak küresel enerji sektöründeki başarılı yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor.

'Sıfır hata 'ilkesi ile enerji sektörünün ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz edip; çalışanlarını, müşterilerini ve çözüm ortaklarını önceleyerek memnun etme politikasıyla hareket ettiklerini ifade eden Beta Enerji Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, "Beta Enerji olarak, Dağsuyu Ailesi'nin ikinci nesli olan Hakkı Mert Dağsuyu ve Yusuf Cenk Dağsuyu'nun yönetimde aktif olarak yer almalarının ardından, kurumsal yönetim, kurum içi sürdürülebilirlik anlayışı ile iç ve dış pazarda sektörün öncü aktörlerinden biri haline geldik. Ülkemizdeki Ar-Ge yatırımlarına önem veren şirketlerden biri olarak kendi öz kaynaklarımız ile finanse ettiğimiz dikey girişimlerle, üretimin ve katma değerin yanında duruyor, sürdürülebilirlik adına yaptığımız yatırımlarla da yaşanabilir bir geleceğe katkı sağlıyoruz." dedi.

"2024 YILI İÇİN İHRACATTA %40'LARA YAKIN BİR BÜYÜME HEDEFİMİZ VAR"

2024 yılı için ihracatta başta Avrupa kıtası olmak üzere döviz bazlı (USD) olarak % 40'lara yakın bir büyüme hedefleri olduğunu vurgulayan Ünal, "Konvansiyonel enerji kaynaklarından alternatif enerji kaynaklarına geçiş ile birlikte enerji sektöründeki büyüme, elektrikli araçların yaşama entegrasyonu ve teknolojik gelişmeler bizlere önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları değerlendirerek yeni pazarlara açılmak ve ürün portföyümüzü buna uygun şekilde genişletmek önemli planlarımız arasında. Aynı zamanda Beta Enerji olarak gelecek planlamalarımız arasında farklı iş modelleri de bulunuyor. Ayrıca, enerji sektörüne olan talep artışı ile birlikte artan ürün çeşitliliğimiz ve yeni yatırımımızın tamamlanması ile 2026 yılının sonuna doğru mevcut çalışan sayımızı yaklaşık 3 katına çıkaracağımızı öngörüyoruz. Bu öngörü doğrultusunda ilk adımlarımızı atarak 2023 yılının sonunda yaklaşık 400 olan çalışan sayımızı, 2024 yılının ilk çeyreğinde 500 çalışana taşıdık." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE EN SIK ÇALIŞILAN MARKALARDAN BİRİ"

Hizmet alan müşterilerin % 89'unun gelecekte tekrar hizmet almak istediği Beta Enerji, Türkiye'de en sık çalışılan markalarda biri olarak; geniş servis ağları, alanında uzman ve tecrübeli kadroları ile etkin ve hızlı bir şekilde kullanıcılarına 7/24 hizmet verirken, satış sonrası süreçlerde tüm müşterilerinin ihtiyaçlarını zamanında karşılama prensibi ile çalışıyor.

SEKTÖRÜN İLKLERİ ARASINDA

Beta Enerji'nin sektör adına pek çok ilklere imza attığının altını çizen Ahmet Ünal," 2017 yılında bölgede dördüncü, kendi sektöründe ise ilk Ar-Ge merkezini kuran, yeşil enerji kapsamında uzun yıllardır GES çatı sistemleri ile kendi enerjisini kendi üreten, kurumsal karbon ayak izi (ISO 14064-1) standardı çerçevesinde, 2022 yılına ait karbon ayak izi raporlamasını tamamlayıp Almanya merkezli doğrulayıcı kuruluş (DAKKS) tarafından akrediteli olarak doğrulamasını yapan sektördeki ilk şirketiz. Ayrıca ürettiğimiz ürünleri 3 boyutlu teknolojilere taşıyarak bu alanda Türkiye'deki ilk sanal gerçeklik teknoloji kullanımına imza atan enerji firmasıyız. Beta Enerji olarak, uçtan uca enerji üretimini gerçekleştirmek amacıyla yüksek gerilim anahtarlama ürünlerine yaptığımız yatırımlarla birlikte transformatörden elektrikli araç şarj istasyonlarına kadar ürün gamımızı her geçen gün genişletiyoruz. Üretim bandımıza eklediğimiz her ürün çıktısı ile de bu hedeflerimizi büyütmeye devam edeceğiz." ifadesinde bulundu.

"TRANSFORMATÖRÜN ENERJİYİ DÖNÜŞTÜRMEDE VE İLETİMDE BİR ALTERNATİFİ YOK"

Ülkemizin köklü transformatör üreticilerinden biri olan Beta Enerji, dağıtım transformatörlerinde % 35 lik bir pazar payına sahip iken yeni fabrika yatırımının tamamlanması ve kapasite artışı ile birlikte pazardan daha fazla pay alarak bu oranın artacağını öngörüyor. Türkiye ve dünya özelinde transformatör sektörünü geniş bir perspektifle değerlendiren Ahmet Ünal konuya ilişkin şunları kaydetti: "Türkiye'deki transformatör pazar büyüklüğünün 2024 yılı itibarıyla 2 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Dünyanın enerji ihtiyacının bir kısmı şu anki enerji üreticileri ve dağıtıcıları tarafından gideriliyor olsa da bu talep artışı 2030'a kadar yüksek hızla büyüyecek ve 2030-2050 yılları arasında daha makul bir hızla olsa da büyümeye devam edecek. Transformatörün, enerjiyi dönüştürmede ve iletimde bir alternatifi yok. Dolayısıyla enerjiye olan talep arttıkça transformatöre olan ihtiyaç da sürecek. Türkiye, enerji sektöründe stratejik bir konuma sahip ve bölgesel enerji piyasasının da önemli bir aktörü. Özellikle, enerji talebindeki sürekli artış, yenilenebilir enerji projeleri, elektrikli araçların yaşama entegrasyonu ve altyapı yatırımları Türkiye'nin enerji sektöründeki önemini artırmakta, Türkiye'nin bu stratejik konumundan beslenerek yerel ve uluslararası pazarlarda rekabetçi bir konum elde etmeyi hedefliyor. 2023 yılını döviz bazında (USD) yaklaşık % 60 büyüyerek 90 milyon dolar ciro ile tamamlayan Beta Enerji olarak, yeni yatırımlarımızla beraber her yıl % 50'nin üzerinde bir büyüme hedefi ile 2026 yılını 310 milyon dolar ciro ile tamamlamayı hedefliyoruz."

SÜRDÜRÜLEBİLİR İNSAN KAYNAĞI MODELİ

Beta Enerji'nin gelecek hedef ve planlamaları hakkında da bilgi veren Ünal şunları söyledi: "Ürün yelpazemiz ve çalışan sayımızdaki artış nedeniyle mevcut üretim tesislerimiz talepleri karşılayamaz hale geldi. Bu yüzden tek çatı altında, Avrupa'nın en büyük enerji ve teknoloji kampüsü için çalışmalara başladık. Toplam yatırım tutarı yaklaşık 130 milyon dolar olan ve 120 bin metrekare büyüklüğe sahip yeni kampüsümüzün 20 bin metrekaresini çalışan mutluluğuna odaklanan sosyal alanlara ayırıyoruz. Yapımına başladığımız ve yakın zamanda geçiş sürecini tamamlamayı hedeflediğimiz Beta Enerji ve Teknoloji Kampüsü; üretim tesisi yanında ülkemizdeki bilimin, teknolojinin, eğitimin ve sosyal yaşamın vazgeçilmez merkezlerinden biri olacak. Bu yeni yatırımımızın en büyük özelliği, tüm üretim başlıklarının tek çatı altında toplanması ile birlikte, ülkemizin önemli sektörel akademilerinden biri misyonu ile hareket edecek olmasıdır. Beta Enerji ve Teknoloji Kampüsü, faaliyete geçtiği anda "sürdürülebilir insan kaynağı" modelini oluşturmak ve yarınlarımızı daha sağlam temellere dayandırmak amacıyla kendi bünyesinde ve kendi modeliyle oluşturacağı insan kaynağı yetiştirme programları ile de adından söz ettirecek. Öte yandan, Çukurova Üniversitesi başta olmak üzere bölge üniversitelerini de içerisine dahil ettiğimiz Beta Akademi programlarını duyurmaya başladık. Bu doğrultuda Çukurova Üniversitesi Teknokent içerisine konuşlanan Ar-Ge ofisimizde, Beta'nın bilgisini, vizyonunu, hayallerini ve hedeflerini geleceğin yetenekleri ile paylaşarak, onlara yeni hayaller kurabilecekleri fiziki altyapı ve ortam ile bölgesel kalkınmaya da katkı sağlayarak Beta'nın hayallerine ortak olma imkanı sağlayacağız."

ENERJİ KULLANIMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR DÖNÜŞÜM

Kurum içi dikey girişim modelinin en önemli örneklerinden biri olan elektrikli araç şarj istasyonu markası Voltgo yatırımları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: "Enerji kullanımının sürdürülebilir dönüşümü birçok farklı sektörde olduğu gibi ulaşımda da kendini gösterdi. Elektrikli araçların günlük yaşamımıza hızlıca dahil olması yine aynı hızda elektrikli şarj istasyonu ihtiyacını da beraberinde getirdi. Voltgo yatırımımız da tam olarak bu ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleşti. Voltgo; yazılım ve donanım süreçlerinin tamamını kendi mühendislerimiz ile gerçekleştirdiğimiz, EPDK lisansına sahip elektrikli şarj istasyonu markamız olarak hayatımıza girdi. Bireysel ve kurumsal kullanımlar için DC, AC ve WallBox tipi şarj üniteleri üreten Voltgo, şarj istasyonu işletme lisansına ve haklarına da sahip.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger " Adana’nın da Esnaf Kredilerine Uygulanan Faiz Güncellemesinden Muaf Tutulmasını İstedi. "

Adana Şakirpaşa Havalimanından İlk Dört Ay Raporu..

Adana Emniyetinden Asayiş Raporu..

Adana'da FETÖ'cü Eski Hakime 7 yıl 6 ay hapis..

Hac Kafilesi Adana'dan Uğurlandı..

Adana Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu...

Seyhan Belediyesinde Oya Tekin Yeni A Takımını Belirledi.