Altın fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler...

Altın fiyatlarının tarihi rekor seviyelere ulaşması, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ancak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, rekorların beklenen bir durum olduğunu belirtirken, altın piyasasında sağlıksız yükselişler v

EKONOMİ 11.03.2024 07:54:00 0
Altın fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler...

Altın fiyatlarının tarihi rekor seviyelere ulaşması, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ancak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, rekorların beklenen bir durum olduğunu belirtirken, altın piyasasında sağlıksız yükselişler ve teknik açıdan kırılan seviyelerin olduğunu ifade etti. Memiş, Cuma gününün kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, altın fiyatlarının dün ulaştığı tarihi zirvenin ardından nasıl bir seyir izleyeceğinin henüz net olmadığını dile getirdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son YouTube videosunda, Fed'in haziran ayında faiz indirimi yapacağına dair beklentilerin etkisiyle dün ons altın fiyatının 2141 dolara kadar çıkarak rekor kırdığını, ancak bugün bir miktar geri çekildiğini belirtti. Ons altın, bugün 2130 dolara kadar yükseldikten sonra, saat 09.11 itibarıyla yüzde 0,15 azalışla 2125 dolarda seyrettiğini bildirdi.

 

GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Gram altın, saat 09.21’de yüzde 0,25 artışla 2168 liradan satılıyor ve tarihi rekorunu kırıyor; çeyrek altın 3.546,26 lira, yarım altın 7.092,52 lira, Cumhuriyet altını ise 14.142 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altın, hem ons hem de gram cinsinden rekor üstüne rekor kırarak yükselişini sürdürüyor. Bu rekorlar, beklentileri doğrultusunda gerçekleşiyor. Bu yılın sonunda 3 bin TL’nin üzerinde olması bekleniyor.

 


ALTIN PİYASASINDA BEKLENEN GÜN GELDİ

ABD’den cuma günü açıklanacak olan kritik veriler ve FED Başkanı’nın konuşması, 100 dolarlık bir satış baskısı yaratma olasılığı taşıyor. Gram altın bugün 2327 liraya kadar çıktı fakat sert düşüşler yaşanabileceği uyarısı yapılıyor. Kar satışlarının riskini göz önünde bulundurmak gerektiği, sağlıklı bir yükseliş olmadığı vurgulanıyor. Bant aralığı olarak 2170-2270 lira izlenecek, Haziran ayına kadar da 2500-2700 lira seviyeleri bekleniyor.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Coğrafi Tescili Yapılan "ADANA ŞALVARI "Namı Diğer "KARADON "1935'den Beri Yasak....

12.05.2024 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

Fuat Kınalı, “Finali güzel yapmış olduk. Ligde kaldığımız için çok mutluyuz "

62. Tbmm Koşusun'da " Boğaz Çoçugu "Bombası.....

Adanaspor Bandırma'yı Yendi Liğe Tutundu....1-0

Yıldıray Arıkan "Soner Çetin'e Borcu Olmayan Bir Belediye Bıraktım."

Zeydan Karalar "Artık Çalışma Zamanı ......