Adanalı sanatçı Halim Limoncu'dan Vali Köşger'e Ziyaret.

Son zamanların en çok ilgi gören ADANA türküsü Adanaya Gel gidek ….türküsünün sahibi HALİM LİMONCU sayın Adana Valisi Yavuz Selim Köşğeri makamında ziyaret etti..

MAGAZİN 27.01.2024 12:18:00 0
Adanalı sanatçı Halim Limoncu

son zamanların en çok ilgi gören ADANA türküsü Adanaya Gel gidek ….türküsünün sahibi HALİM LİMONCU sayın Adana Val.isi Yavuz Selim Köşgeri makamında ziyaret etti..

 

; Sarıçam Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Delikoca, Hattat Mesut Dikel, Şarkı Sözü Yazarı Ali Limoncu, Saz Ustası Halim Limoncu, İş Adamı Mehmet Tufan Gökbuget ve İstiklal Madalyalı Manisalı Ali Bey’in Torunu Hakan Tahiroğlu’nu kabul etti.

Türkü ve saz sevdası bende çocukken başladı. Üç-beş yaşında iken süpürge çalarak başladım. Sonra, bir tahtaya don lastiği takıp, köprü yerine kibrit kutusu koyarak saz hevesine devam ettim. Daha sonra su kabağından saz yaptım. O yıllarda saz teli olmayışından, postanenin attığı eski kablolardan tel  çıkarıp bu kabak saza taktım. Sonra ise pekmez kutusunu saz yaparak sürdü bu heves. Ve bir gün, eski bir saz elime geçti. Çalmamız devam etti.'

 

Tüm ustaların bir ustası vardır ama Limoncu Ali kimseden eğitim almayıp saz çalmayı kendi kendine öğrenmiş. Urfalı Babe Yılmaz, Efe Mehmet gibi halk ozanlarının arasında kendini geliştirmiş.

Tüm ustaların bir ustası vardır ama Limoncu Ali kimseden eğitim almayıp saz çalmayı kendi kendine öğrenmiş. Urfalı Babe Yılmaz, Efe Mehmet gibi halk ozanlarının arasında kendini geliştirmiş.

'O yıllarda pek kimse yoktu. Çalıp öğreten kimse olmadığından ilk saza başladığım dönemde, kendi kendime öğrendim. İki-üç tane dede vardı çalıp söyleyen. Ben bu dedelerle ve Tilki-Milki, Urfalı Babe Yılmaz, Efe Mehmet, İboşların Ali Ağa gibi kişilerle çalıp söyledim. Bu kişilerle beraber çalıp söyleme muhabbetlerinde sazımı ilerlettim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

 

 

Sadece Müslüm Gürses'i değil; Selahattin Sarıkaya, İzzet Altınmeşe gibi pek çok önemli sanatçıyı da yine o yetiştirmiş.

Sadece Müslüm Gürses'i değil; Selahattin Sarıkaya, İzzet Altınmeşe gibi pek çok önemli sanatçıyı da yine o yetiştirmiş.

'İlk öğrencim merhum Selahattin Sarıkaya idi. Irmak kenarında saz çalarken, o da elinde kebap dürümüyle gelirken uzaktaki setten, “Bugün ne öğrenecik usta ?” diye bağırırdı. Öğrencilerim arasında İsmail Polat, Ayten Mağaracı, Mahmut Özçiftçi, Mustafa Canan, Canan Işık, Zihni Yalçın, Müslüm Gürses, Mürüvet Kekilli, Seyhan Tütün, Erol Aktı, Ali Paköz, Nizamettin Demliçıya emeğim geçti. Bizim mahalledeki Bakkal Halil´in kız kardeşi olan ve terzilik yapan Mürüvet Kekilli´yi Adana Radyosu´na götürüp, Çukurova´dan Sesler´e dahil ettik. Radyo programları yapmaya başladı.'

1960 yılında Çukurova Radyosu'nun Adana'da açılmasıyla Radyo'da görev almış ve ”Çukurova'dan Sesler” programını gerçekleştirmiş.

1960 yılında Çukurova Radyosu'nun Adana'da açılmasıyla Radyo'da görev almış ve ”Çukurova'dan Sesler” programını gerçekleştirmiş.

Zamanla Müzeyyen Senar, Hamiyet Yüceses, Gönül Yazar gibi devrin ünlü sanatçılarına saz çalmaya başlayarak onlarla birlikte turnelere katılmış.


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


28.04.2024 İSTANBUL AT YARIŞI TAHMİNİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şube Müdürlüğü " Klima Açma Zorunluğu 1 Mayıs İtibariyle Başlıyor.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan "Pozantı’da Üretken Belediyeciliğin Simgesi Olacağız "

Adana tarihine Işık Tutan Yer " Misis Antik Kenti "

Ünlü Adanalı Besteci Burhan Bayar "Stüdyodaki İki Büyük Profesyonel Kayıt Aletini Cem Yılmaz Hediye Etti "

Restoran ve Kafelere KDV Artışı...

27.04.2024 ANKARA AT YARIŞI TAHMİNİ