Adana Kuyumcular Odası Başkanı "“Altın Hâlâ En Güvenli Liman”

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, Doların Türk Lirası karşısında atak yapması ve altının ons fiyatının rekor kırmasıyla sektörde büyük bir hareketliliğin yaşandığını söyledi.

EKONOMİ 7.03.2024 08:40:00 0
Adana Kuyumcular Odası Başkanı

DÜŞECEK GİBİ DEĞİL

Altının yatırımcılar açısından en güvenilir liman olma özelliğini koruduğunu vurgulayan Başman, “Doların Türk Lirası karşısında artmasıyla gram altın fiyatı tarihi zirvesinden döndü. Altının gramı bankalar arası piyasada sabah saatlerinde 2168 TL'den işlem gördü. Serbest piyasada altın sabah saatlerinde 2255 TL'den alınıp 2315 TL'den satıldı, sonra artmaya başladı. Şu anda 1 gram 24 ayar altın 2350 lira civarında işlem görüyor ama rakamlar sürekli değişiyor. Yaşanan gelişmelere bakılırsa altın fiyatı düşecek gibi görünmüyor” dedi.

SEÇİMDEN SONRA 3 BİN LİRA

Her seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde altın fiyatlarında büyük bir artış beklentisi içinde olduklarını dile getiren Oğuz Başman, “Seçimden sonra gram altın fiyatının 2700 ile 3 bin lira arasında olacağı söylentileri var. Özellikle haziran ayında 3 bin lirayı görebileceği söyleniyor. Bu da yatırımcılar açısından büyük önem taşıyor. ‘Seçimden sonra altın ne olur?’ diye soranlara, bugüne kadar altının geldiği noktadan geri dönmediğini söylüyoruz. Dolar 35-40 lirayı görürse bu, altının da aynı oranda artacağı anlamına geliyor. Seçimler yaklaşıyor, yatırımcıların bu gerçeği de göz önünde bulundurması gerekiyor” diye konuştu


TOKİ Ceyhan Konutları Teslim Edilmeye Başlandı.

31 Mart yerel seçimlerinde ..YSK, seçimde kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi.

Adana'da Kaç Kişi Sandık Başına Gidecek Belli Oldu....

Asal Araştırma, Adana Büyükşehir Anketinde Karalar-Kocaispir "ATBAŞI "

Davranış Bilimleri Uzm. Korkut Daban "Ramazan ayında oruç tutan çocuklar mutlaka ödüllendirilmeli"

AREA Araştırma'nın Adana Büyükşehir Belediyesi anket sonucu..... Fark Açılıyor....

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger “Şehitlerimiz, vatan sevgisinin en yüce örneğini sergileyerek bizlere ölümsüz bir miras bıraktılar.

Gazeteci Rifat Söylemez Yöneylemin Son Açıkladığı Ankette Zeydan Karalar'ın Neden Fark Attığını Belgesi İle Açıkladı.. "Belediyeden her ay BİR MİLYON lira "

CHP Genel Başkanı Özgür Özel " Cumhur İttifakı karşısında Seyhan’da Seyhan ittifakıyla, Adana’da Adana ittifakıyla, Türkiye’de Türkiye ittifakıylaSeçime Giriyoruz.

Burhanettin Bulut "Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı sizlere kapattırmayacağız"


Fuat Kınalı, “Finali güzel yapmış olduk. Ligde kaldığımız için çok mutluyuz "

62. Tbmm Koşusun'da " Boğaz Çoçugu "Bombası.....

Adanaspor Bandırma'yı Yendi Liğe Tutundu....1-0

Yıldıray Arıkan "Soner Çetin'e Borcu Olmayan Bir Belediye Bıraktım."

Zeydan Karalar "Artık Çalışma Zamanı ......

Adana Şalvar'ı Resmen Tescillendi..

Adana Toz Duman Oldu...